Gazetemizin geçtiğimiz günlerde Bilecik Belediyesi Su Eğlence Parkında yaşanan doluluk problemini gündeme getirmesinin ardından, havuzun kullanım kurallarında yeni düzenlemelere gidildi. Belediye Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, havuzun kullanıcı kapasitesinin 200 kişiyle sınırlandırıldığı ve kullanım saatlerinin 2 ayrı seansa bölündüğü belirtildi. Yapılan bir diğer değişikliğe göre, vatandaşlar havuzu 12:00 - 15:00 ve 16:00 - 19:00 saatleri arasında iki ayrı seansta kullanacaklar. Seansların arasında 1 saat boyunca havuzda temizlik çalışması yapılacak. Yeni uygulamalar 10 Ağustos tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak.

Vatandaşların şikayetleri sonrası Belediye tarafından havuz kullanıma yeni kurallar getirilirken, havuzu usulsüz kullanan ve vatandaşları rahatsız eden mülteciler hakkında herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti. Konuyla ilgili Bilecik Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilecik Belediyesi tarafından Karasu Vadisi'nde hizmet veren Bilecik Belediyesi Su Eğlence Dünyası'nda vatandaşlarımızın daha kaliteli ve sağlıklı hizmet almaları amacıyla,10 Ağustos Pazartesi gününden itibaren uygulanmak üzere yeni düzenlemeler yapıldı. Açıldığı günden itibaren vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde hizmet aldığı Su Eğlence Dünyası'ndaki yoğun katılımın oluşturduğu olumsuzlukların giderilmesi amacıyla yapılan yeni düzenlemeye göre;

Erkeklerin; Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri; hizmet alabileceği Su Eğlence Dünyası'nda bayanlar; Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri, aileler ise Pazar günü  hizmet alabileceklerdir.

Yapılan bir diğer düzenlemeye göre ise; vatandaşlarımız Su Eğlence Dünyası'nda; belirtilen günlerde 1. seans kapsamında, 12:00 ile 15:00 saatleri arasında; 2. seans kapsamında ise 16:00 ile 19:00 saatleri arasında hizmet alabilecek iken, Cumartesi ve Pazar günlerinde ise Su Eğlence Dünyası'ndan saat: 11:00 ile 15:00/16:00 ile 19:00 saatleri arasında hizmet alabileceklerdir.

Su Eğlence Dünyası'nda ayrıca vatandaşlarımızın daha kaliteli ve sağlıklı hizmet almaları amacıyla her seansta en fazla 200 kişi alınabilecektir.

Vatandaşlarımızın, aşağıda maddeler halinde ''Su Eğlence Dünyası'nda Uyulması Gereken Kurallar'' başlığındaki uyarılara uymaları, kaliteli ve sağlıklı bir hizmet almaları açısından son derece önemlidir.

BİLECİK BELEDİYESİ SU EĞLENCE DÜNYASI'NDA UYULMASI GEREKEN KURALLAR

1- Yüzme bilmeyen kişiler havuza giremez.

2- Havuza girmeden önce ayak havuzunun kullanılması zorunludur.

3- Havuza girmeden önce duş alınması zorunludur.

4- Yüzerken bone kullanmak zorunludur.

6- Cankurtaran ve havuz çalışanları havuz kurallarını uygulatmakla yükümlüdür. Havuz kurallarına uymamayı ısrarla reddeden kullanıcılar havuzdan çıkarılır.

7- Havuz çevresinde (pet şişe su hariç) herhangi bir gıda maddesi veya içecek tüketilemez.

8- Gerek havuza gerekse havuz çevresine yüzmeye uygun kıyafetle girilebilir. Yüzme amaçlı üretilmiş malzemeler dışında ( mayo,bikini, haşema) hariç kot pantolon,pamuklu giysiler vb. ile havuza girmek yasaktır.

9- Havuz alanında kişi, kendisi ya da başkaları için tehlike oluşturacak ve rahatsız edecek davranışlarda bulunamaz. (koşmak, itişmek, atlamak, bir başkasını batırmak, yüksek sesli konuşmak vb.)

10- Reçeteli ilaç kullananların veya alkol almış olanların havuza girmeleri yasaktır.

11- Havuza bezli ya da mayosuz çocuk sokulması yasaktır.

12- Havuz çevresinde sivil kıyafet ayakkabı ile dolaşılması yasaktır.

13- Güneş yağı kullananların mutlaka duş aldıktan sonra havuza girmeleri gerekmektedir.

14- Havuz çevresinde değerli eşyaların bırakılmaması rica olunur. Kaybolan eşyalardan Bilecik Belediyesi sorumlu değildir.

15- Kaydıraklardan simit ve benzeri şeylerle kaymak yasaktır.

16- Öğrencilerin kimlik gösterme zorunluluğu vardır.

18- Bayanlar gününde 7 yaşından büyük Erkek çocuk girmesi yasaktır.

19- 0-5 Yaş arası ücretsizdir.

20-Gazi ve Şehit Yakınlarına kartlarını göstermek kaydı ile %50 indirimli giriş vardır.

21-Havuz açılış saati 1.Seans: 12:00-15:00

                               2.Seans: 16:00-19:00 saatleri arasında giriş vardır

22- Havuz hijyeni için 15:00 ve 16:00 saatleri arasında temizlik yapılacaktır.

23- Engelli vatandaşlarımıza Su Eğlence Dünyası'nda hizmet alımlarında yüzde 50 oranında indirim yapılmaktadır.

 

SAĞLIK VE GÜVENLİK NEDENİYLE YAPILAN SINIRLAMALAR

1-Açık yarası ve enfeksiyon ve benzeri rahatsızlığı olanlar havuza girmemelidir.

2-Havuzun hijyen ortamını bozacak her türlü davranış yasaktır (tükürmek, ağızdan su püskürtmek vb.).

3-Havuz çevresinde, tuvalete girerken ve soyunma odalarında terlik giymek gerekmektedir.

4-Havuzda meydana gelecek herhangi bir yaralanma veya sakatlanma derhal cankurtarana bildirilmelidir.

Editör: TE Bilişim