Söğüt Organize Sanayi Bölgesi’nin doğalgaz ve elektrik ihaleleri yapıldı. Ak Parti Söğüt İl Genel Meclis üyesi Ertuğrul Torun konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Ocak ayında ihalenin yapıldığını, 1-1 buçuk ay sonra yapılacak yer tesliminin ardından 120 gün içerisinde OSB’ye elektrik ve doğalgaz hattı çekileceğini söyledi. Geçen yılın Mart ayında Söğüt OSB’nin yaklaşık 700 bin metrekarelik arsasını Elginkan Vakfına tahsis ettiklerini söyleyen Torun, Elginkan Holding’e bağlı Serel Seramik’in buraya inşa edeceği kaplama fabrikasıyla birlikte bölgede yaşayan 1500-2000 kişiye istihdam sağlanacağını ifade etti.

“Fabrika 2017 yılında hizmete girecek”

Yapılan anlaşmaya göre, Serel’in 1 yıl içerisinde inşaat ruhsatını alacağını ve 3 yıl içinde de inşaatı bitireceğini belirten Torun, 2015 yılında inşaatın başlayacağını, 2017 yılında da üretime geçileceğini tahmin ettiğini söyledi. Torun şöyle konuştu:

“Bu gerçekten Söğüt için çok güzel bir şey. Çünkü Söğüt’ün içinde bulunan fabrikalar şu anda tam randımanlı çalışmamakta. Dolayısıyla Söğüt’teki seramik işçileri Eskişehir, Kütahya, Uşak; Bilecik gibi yerlerde dağılmış durumda. Serel Seramik fabrikası üretime geçtiğinde, Söğüt’teki nüfus kaybını hızlı bir şekilde toparlayacak ve nüfusu yükseleceği kanaatindeyim. Söğüt’ümüze hayırlı uğurlu olsun.”

Nihal Arslan: “Bölgemiz için çok önemli bir yatırım”

İnhisar Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi Nihal Arslan da, ilçe olarak Söğüt’e işçi gönderdiklerini, fabrikanın açılmasının bölgeyi kalkındıracağını düşündüğünü söyledi. Daha önce Söğüt’e bağlı olduklarını söyleyen Arslan, “Hiçbir zaman Söğüt’ü kendimizden ayrı tutmadık. Söğüt bizim büyük ağabeyimiz gibi. Çok güzel olacağını düşünüyorum. Şu anda diğer fabrikalara biz de işçi gönderiyoruz. Servisler kalkıyor, tüm köylerimizden Söğüt’e işçi geliyor. Bu yatırımın bizim için de çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Söğüt ve bölgemiz için çok hayırlı bir yatırım olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

Editör: TE Bilişim