Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Müzik Kurslarında ikinci dönem müzik eğitimi alan yaklaşık 200 öğrenci gerçekleştirilen program ile sertifikalarını Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın elinden aldı.

            Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından 16 dönemdir gerçekleştirilen ve şu ana kadar 5 bin kursiyerin sertifika aldığı Müzik Kursları programı, gerçekleştirilen töreni ile sona erdi.

            Kursiyerlerin  branşlarındaki müzik aletleri ile katılımcılara hünerlerini sergilediği programa; Belediye Başkanı Selim Yağcı, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

                BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

              ''16 DÖNEMDE 5 BİN KURSİYERİMİZ MÜZİK EĞİTİMİ ALDI''

            Belediye Başkanı Selim Yağcı, tören sonunda yaptığı konuşmada Bilecik Belediyesi olarak güzel ve anlamlı bir çalışmaya daha imza atmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

            Bilecik Belediyesi olarak her zaman eğitime yönelik çalışmaların yanında yer aldıklarını dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:

            ''Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen kurslarda bu dönem de; klarnet, yan fülüt, keman, ritim, gitar ve bağlama branşlarında müzik eğitimi alarak çalışmalarını sonlandıran kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. 2016 yılı 2.dönem kurslarında eğitim gören en küçük öğrencimiz 8 yaşında olurken, en büyük kursiyerimiz de 50 yaşında. Bu anlamda da gerçekten güzel bir uygulamayı gerçekleştiriyoruz.

            Değerli kardeşlerim aslında kendi alanımızda bir rekoru daha gerçekleştiriyoruz. Bu kurslarımıza ilk olarak başladığımızda bu eğitimlerin gelip geçici olmadığını, Bilecik Belediyesi kurslarının okul mahiyetinde olduğunu ve devamlı olarak gerçekleştirileceğini biliyorduk. Bu kurslarda ileriye doğru sanatçıların ve kendisini bu alanda geliştirmek isteyenlerin başvuracağı önemli bir hizmet olduğunu biliyorduk. Bugün arkadaşlarımızın söylediğine göre yaklaşık 5 bin öğrencimizi müzik eğitimleri verdik. Gerçekten bu önemli bir sayı. Bu dönemde de 250 öğrencimiz kayıt olarak eğitim aldı. Gerçekten de istikrarlı ve performansının da her yıl artarak devam ettiği bu kurslarda emeği olan başta Ayhan Çil Hocamız ve ekibi, Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüze ve onlara bağlı olarak çalışan bütün arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum.'' dedi.

''EĞİTİME VE ÇOCUKLARIMIZA YÖNELİK GÜZEL ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK''

            Çok değerli ailelerimize, bize güvenerek, çocuklarını emanet ettikleri için çok teşekkür ediyorum'' sözlerini dile getiren Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Bilecik Belediyesi olarak çocuklarımız ve gençlerimize yönelik eğitimlerimiz birçok başlıkta devam ediyor. Önümüz yaz mevsimi. Okullarımız tatil olduktan sonra da Yaz Spor Okulları kapsamında çocuklarımız futbol, basketbol, voleybol, tenis ve yüzme kursları yanı sıra Kur'anı Kerim okuma kurslarından da faydalanabiliyorlar. Bizler bu güzel çalışmaları yapmaya devam edeceğiz. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz ki çocuklarımız ve gençlerimiz bizim en büyük güç kaynağımız. Onların en iyi şekilde yetişmelerini sağlamak bizlerin en büyük görevi. Birlikte yapılan işlerden kuvvet doğar. İnşaallah bu güzel hizmetlerimiz her dönem devam edecektir'' ifadelerini kullandı.

            Belediye Başkanı Selim Yağcı daha sonra klarnet, yan fülüt, keman, ritim, gitar ve bağlama branşlarında müzik eğitimi alan öğrencilere sertifikalarını taktim ederek, fotoğraf çektirdi.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim