Cafer Elmas

Atatürk Bulvarı üzerindeki Belediye’ye ait dükkanların satışına ilişkin ihale sonrası yapılan itiraz için pazartesi İhale Komisyonu’nun toplanarak 2 ve 3 nolu dükkanların ihalelerini iptal edeceği iddia edildi.

Çınar marketlerin bulunduğu adadaki dükkanların ihalesi kıran kırana geçerken rakamlar 210 ile 461 bin TL arasında fiyatlarla alıcı bulmuştu.

Dükkanların üst kısmında bulunan ve 1,5 milyon lira muhammen bedel ile satışa çıkarılan kıraathaneye ise alıcı çıkmamıştı.

Ne varki ihaleye itiraz yapıldı. İtiraz gerekçesi ise ihale şartnamesinin 4. maddesinde yeralan 10:00 olan ihaleye saatinden önce ihale dosyasının verilmesi gerekirken, 2 ve 3 nolu dükkan ihalesine Edebali Turizmciliğin dosyalarının ihale anında elden alındığı ve bu firmanın 7 ve 8 nolu  dükkan ihalesine girmek istediği esnada ihale dosyalarının alınmaması oldu.

İhale esnasında bazı katılımcılarında dosyaları alınmazken, 2 ve 3 nolu dükkan alışlarına giren Edebali Turizm, şartnamenin 4.maddesinde yer alan saat 10:00'dan önce ihale dosyasını Belediye ihale yetkililerine teslim edilmesi gerekirken ihale esnasında verdikleri ve İhale Komisyonu tarafından kabul edilerek ihaleye alınmaları gerekçe gösterilerek itiraz edildi.

İhale sonrası itiraz dilekçesini de Edebali Turizm yetkilileri İhale Komisyonu'na sundu. Bu gelişmeler sonrası İhale Komisyonu Başkanı Abdullah Tetik, itirazı değerlendireceklerini ve ihale komisyonu olarak karar vereceklerini açıklayarak, yanlışın olması durumunda gereğinin yapılacağını belirtmişti.

Bu gelişmeler sonrası yapılan ihalenin kural hatası sonucu iptalinin de söz konusu olduğu, iptalin 2 ve 3 nolu dükkanlara mı yoksa tamamına mı yansıyacağı merak edilirken, İhale Komisyonu’nun pazartesi günü toplanacağı ve sadece 2 ve 3 nolu dükkanların ihalesini iptal ederek yeniden ihale yapılacağına ilişkin karar alacağı iddia edildi.

Editör: TE Bilişim