Bilecik Belediyesi, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bilecik Gençlik Kültür ve Eğitim Derneği (BİLGEDER) ortaklığında gerçekleştirilen 2. Geleneksel Akıl Oyunları Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

            Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı ve Bilgeder Başkanı Muzaffer Tekelioğlu, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

            Birbirinden güzel ve renkli görüntülerin yaşandığı etkinlikte bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mustafa Güney, gerçekleştirilen etkinliğin önemine değinerek, çalışmada emeği geçenlere teşekkür etti.

            Belediye Başkan Vekili Nihat Can ise yaptığı konuşmada, Bilecik Belediyesi ve Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın eğitime verdiği destekleri hatırlatarak, Bilecik Belediyesi olarak, eğitim ve çocuklara yönelik  gerçekleştirilen tüm program ve projeleri önemsediklerini belirtti.

BAŞKAN VEKİLİ NİHAT CAN:

''BİLECİK BELEDİYESİ OLARAK ÇOCUKLARIMIZ VE EĞİTİME YÖNELİK TÜM ÇALIŞMALARA KATKI SAĞLAMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ''

            Bilecik Belediyesi'nin eğitime yönelik çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Vekili Nihat Can şunları söyledi:

            ''Bilecik Belediyesi olarak çocuklarımıza ve eğitime yönelik birçok çalışma ve projeyi hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimle ilgili tüm konuları önemseyen Belediye Başkanımız Selim Yağcı'nın yakın takibi ve ilgisiyle her yıl okullarımıza ilişkin güzel çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Örneğin, okula yeni başlayan tüm minik yavrularımızı, hazırladığımız eğitim setleri ile karşılıyoruz. Şehrimizdeki tüm okul bahçelerini yeniden düzenleyip, oyun grupları ile donatıyoruz. Bununla birlikte öğretmenlerimize de değer vererek, bütün okullarımızdaki öğretmen odalarımızı yeniledik. Bu çalışmalarımızla birlikte bugün gerçekleştirilen ve çocuklarımızın gelişimi için son derece önemli olan sosyal aktivitelere de gerekli destekleri veriyoruz. Ben bu anlamda böyle güzel bir çalışmada emeği geçen tüm paydaşlara kendi adıma ve Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı adına teşekkürlerimi sunuyorum.'' dedi.

TEKELİOĞLU:

''2. GELENEKSEL AKIL OYUNLARI ŞENLİĞİ'Nİ DÜZENLEMENİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ''

Bilgeder Başkanı Muzaffer Tekelioğlu ise yaptığı konuşmada, Bilecik Belediyesi, Bilgeder, ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde güzel bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirterek, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'a teşekkür etti.

Yapılan çalışmanın çocuklarımız için taşıdığı önemi vurgulayan Tekelioğlu 2. geleneksel akıl oyunları şenliğini düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

''Bugün 2. Geleneksel Akıl Oyunları Şenliğini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olarak kabul ettiğimiz en değerli varlıklarımı çocuklarımızdır. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, topluma yararlı vatandaşlar olmasını sağlamak en başta gelen görevimizdir. Peygamber Efendimiz; ''Her şeyin meyvesi vardır. Kalbin meyvesi de çocuktur'' diye buyuruyor. Canımızdan çok sevdiğmiz varlıklarımız, çocuklarımızı yetiştirmek için gayret göstereceğiz. Okullarımızla işbirliği halinde çocuklarımıza bilgiyi kavratmanın yanında değerlerimizi kavratmamız gerekiyor. Yavrularımızı sevgi, doğruluk, şefkat ve merhamet ve kültürel mirasımıza sahip çıkma duyguları ile yetiştirdiğimiz zaman geleceğin yönetim kadrolarında tertemiz, pırıl pırıl insanları göreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Modern dünya, çocuklarımızı taş duvarlar arasına hapsetti. Artık çocuklarımız çocukluğunu yaşayamıyor. İletişim çağında iletişimsiz kalan aile ortamlarında yaşamaya başladık. Çocuklar anne ve babalarıyla değil elektroğnik cihazlarla vakit geçiriyor. Peki, biz bu durumda ne yapmalıyız. Çocuklarımızın olumlu düşünme becerilerini geliştirmek için sosyal anlamda iletişimi kuvvetli, hayata hazır bireyler yetiştirmek için biz ne yapmalıyız? Son yıllarda çocuklarımızın ilgisini çeken akıl oyunları bize yardımcı olabilir.''

TEKELİOĞLU:

''AKIL OYUNLARI ÇOCUKLARIMIZI EĞLENDİRMENİN YANISIRA ONLARI EĞİTİR VE KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN KORUR''

Konuşmasında; ''Akıl oyunları, çocuklarını eğlenirken zekasını geliştirmesi, zihnini açması ve yeni bir şeyler öğrenmesi için hazırlanmış oyunlardır''          ifadelerini kullanan Tekelioğlu şöyle devam etti:

''Çocuklar bu oyunlarla var olan zihinsel ve bilişsel yeteneklerini geliştirebildikleri gibi yeni yetenekler de kazanırlar. Akıl oyunları çocuklara; çabuk karar verme sonraki aşamaları düşünme ve öngörme, mantığını etkili ve yetkin bir şekilde kullanma yeteneği kazandırır. Bu oyunlar çocukların yalnızca yeteneklerini geliştirmekle kalmaz, kötü alışkanlıklar edinmelerine de engel olur. Planlı hareket etmeyi, hızlı ve doğru karar vermeyi öğretir. Olaylara ve durumlara nasıl farklı açılardan yaklaşılabileceğini gösterir. Zaten Milli Eğitim Bakanlığımız geçtiğimiz yıllarda eğitim öğretim döneminde bazı sınıflarda müfredat programlarına akıl oyunlarını dahil etti. Geçtiğimiz yıl dernek olarak gerçekleştirdiğimiz bu etkinliğimiz çocuklarımız ve velilerimiz tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Onların yoğun talepleri doğrultusunda bu güzel etkinliği tekrar gerçekleştiriyoruz. Çalışmada emeği geçen Belediye Başkanımız Sayın Selim Yağcı, Başkan Vekili Nihat Can, Kültür Sosyal İşler Müdürümüz İsmail Cihan ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Bircan başta olmak üzere tüm birim çalışanlarımıza teşekkür ediyorum.''  ifadelerini kullandı.

BAŞKAN VEKİLİ NİHAT CAN HER BİR ÇOCUĞUMUZA ÇEŞİTLİ HEDİYELERLE BİRLİKTE MADALYALARINI TAKTİM ETTİ

Şenlikte; Ana sınıfı öğrencileri ve ilk okul 5. sınıfa kadar olacak şekilde 6 kategoride yarışan öğrenciler, hünerlerini sergiledi.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte Başkan Vekili Nihat Can, çocukların zevkli yarışlarına ortak oldu.

Başkan Vekili Nihat Can, etkinlikte her bir çocuğumuza uygun hediyelerin yanısıra madalyalarını vererek, fotoğraf çektirdi. 

Editör: TE Bilişim