Bilecik Valiliği'nin 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin yol tarafındaki TSO ile Polisevi arasındaki yaklaşık 40 bin metrekarelik alana talip olduğu ve buraya Valilik, Adliye ve Emniyet Müdürlüklerinin yeni binalarını yapıp taşımayı amaçladığı öğrenildi.


Bizzat Vali Süleyman Elban'ın girişimleri ve görüşmeleri çerçevesinde yapılan bu projeye bazı sanayicilerin sıcak baktığı, bazı sanayicilerin ise sıcak bakmadığı için 1. OSB bandı içerisinde yaralan bu yerin başka bir gayrimenkul ile takas edilerek Hazine adına devri hususunun görüşülmesi için 23.01.2017 Pazartesi günü saat 14:00'de 1. OSB içerindeki Subaşı Restaurant'ta olağanüstü Genel Kurula gidileceği gelen bilgiler arasında.


Taslak projelerinin dahi hazır olduğu öğrenilen ve 1.OSB'nin 16. Olağanüstü Genel Kurulu'nda kabul görmesi durumunda Valilik ve Adliye'nin yanı sıra Emniyet Müdürlüğü binalarının bu 40 bin metrekarelik alanda toplanacağı ve aynı çatı altında hizmet vereceği böylece güvenliğin de bu kapsamda ortak sağlanacağı öğrenildi.

Diğer yandan Valiliğin ek binası ve Adliye binasının  yıkılarak o alana Kent Meydanı kapsamında farklı proje yapılması planlandığı gelen bilgiler arasında yeralırken,  bu projeye bazı fabrika sahiplerinin sıcak bakmadığı 1. OSB koruma bandı içerindeki arazilerini vermek istemediği gelen iddialar arasında.

OHAL kapsamında Vali Süleyman Elban'ın istemesi durumunda bu alanı alabilme yetkisi olduğu fakat Vali Elban'ın sanayicilerin rızası ile almak istediği ve bu projeyi çok istediği gelen iddialar arasında.

Valilik tarafından gelen bu talep karşısında 1.OSB yönetiminin Olağanüstü Genel Kurul kararı aldığı, fakat bazı Yönetim Kurulu üyelerinin Genel Kurul yapma kararına şerh düştüğü de yine iddialar arasında bulunuyor.

Valilik tarafından bu arazinin istenildiğini  doğrulayan 1.OSB Başkanı Yusuf Subaşı, istenilen alanın takası konusunda yetkinin 1.OSB'deki fabrika sahiplerinde olduğunu, yapılacak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında herkesin söz söyleme ve istediği yönde oy kullanma hakkı bulunduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim