Bilecik’te Atatürk’ün Samsun’a ayak basarak bağımsızlık ateşini yaktığı 19 Mayıs’ın 100’üncü yılında cadde boyunca uzanan 100. Yıl Atatürk fotoğraf sergisi açıldı.

Geçtiğimiz günlerde CHP’li Belediye tarafından Tevfikbey caddesinin giriş kısmında bulunan önceki Belediyeye ait reklam panoları sökülmüş ve yerine yeni bir proje yapılacağı açıklanmıştı. Bunun üzerine milli mücadelenin 100. Yılı kapsamında duvara  Dolmabahçe Sarayı’ndan esinlenerek yapılan Atatürk fotoğrafları sergisi açıldı. Cade boyunca uzanan sergi, 20 fotoğraftan oluştu.

Sergi açılışına CHP’li Milletvekili Yaşar Tüzün, Belediye Başkanı Semih Şahin, partililer ve vatandaşlar katıldı. Milli mücadelenin 100. Yılında içi boşaltılmaya çalışılan bayramların daha güçlü ve coşkuyla kutlanacağını söyleyen Milletvekili Yaşar Tüzün, “Buradan geçen her vatandaşımız Cumhuriyetimizi kuran Mustafa Kemal Atatürk’e olan saygısı, sevgisi ve hayranşığı daha da artacak. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bayramımız kutlu olsun”dedi.

Belediye Başkanı Semih Şahin ise yaptığı konuşmada, “Bu fotoğraf sergisi özenle seçilmiş fotoğraflardan yirmi adet olarak yapıldı ve bu bir sokak sergisi bunlar kalıcı ve sürekli sergiler, eminim hiçbirimiz bu fotoğrafları izlemekten bıkmayacağız hepsi bizler için çok anlamlı, Osmaneli'de geçen Bilecik'te olan fotoğraflarımızda var. Bir dokunuş yapmak istedik unutturulmak istenen bayramlarımızı daha coşkulu ve daha fazla faaliyet ile kutlayacağız, her şey güzel olacak. 19 Mayıs 1919 sadece ulusun kurtuluşu değil dünya emperyalizmine karşı açılmış en güçlü bayraktır ve bunu bütün dünyaya anlatmamız lazım onlar bu bayramların içini boşaltmaya çalıştıkça biz çok daha güzel biçimde dolduracağız bu tarz şeyler ile farklılığımızı ortaya koyacağız ve gençlerimiz ile tarihimizi barıştıracağız onların hepsi de bunun değerini bilecekler." dedi.

Editör: TE Bilişim