Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanından Covid-19 gölgesi altında gerçekleşen tören, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir’in Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende öğrenciler tarafından Atatürk’e ithafen şiirler okunurken, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşma gerçekleştirildi.

“Atatürk, Cumhuriyetimizi savunulma görevini Türk gençliğine vermiştir”

“19 Mayıs 1919; milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde işgal devletlerine karşı bağımsızlık ateşinin yakıldığı, zaferin elde edildiği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasına uzanan sürecin ilk adımıdır.” diyen Müdür Özdemir konuşmasında şunları söyledi:

Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutladığımız 19 Mayıs; hem milli mücadelemizin silinmez bir hatırası hem de yüzünü geleceğe dönmüş nesillerin en büyük ilham kaynağıdır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gelişerek yükselmesinin ancak Türk gençliğinin çalışkanlığı ve azmiyle başarılabileceğini düşünen Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyetimizin muhafazası ve savunulması görevini birçok sözünde vurguladığı gibi her zaman inandığı ve en çok güvendiği Türk gençliğine vermiştir.

Bu amaçla; tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu günü gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk, "Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız" sözüyle gençliğe olan güvenini ifade etmiş ve "Bütün ümidim gençliktedir" demiştir.

Kurum olarak verdiğimiz eğitimler, atölye çalışmaları, bilim ve teknoloji kulüpleri, sportif faaliyetler, yarışmalar, gençlik kampları ve çeşitli projelerle gençlerimizin gelişimine katkı sunmaktayız.

Geçtiğimiz yıllarda sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle yoğun bir şekilde kutladığımız gençlik haftamızı ve bayramımızı bu yıl pandeminin etkisiyle sosyal medya üzerinden kutlamamız elzem olmuştur. Ancak; bu durum bizi 19 Mayıs coşkusundan asla uzaklaştıramayacaktır.

Bu şartlar altında; sosyal medya ve sanal sınıflarımız başta olmak üzere sanal iletişim platformları üzerinden yaptığımız çeşitli etkinliklerle, sizlerin katılımıyla bayramımızı evlerimizden canlı biçimde yaşatmaya devam ediyoruz.

Her şeyden önemlisi; bugün saat 19.19'da bütün Türkiye aynı anda evlerimizin pencerelerine, balkonlarımıza şanlı bayrağımızla çıkarak hep bir ağızdan İstiklal Marşı'mızı okuyacağız.

Gençlerimiz, en ufak taviz vermeden, millet iradesini ve demokrasiyi korumaya devam ettiklerini, bu mirası en iyi şekilde geleceğe taşıma noktasındaki kararlılıklarını haykıracaklar. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı layıkıyla heyecanla, coşkuyla kutlayacağız.

Bu vesileyle Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; geleceğimizin teminatı ve en büyük umudu olan gençlerimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı içtenlikle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

Başkan Şahin’in ismi anons edilmedi

Diğer yandan Belediye Başkanı Semih Şahin’in isminin sunucu tarafından takdim edilmemesi gözlerden kaçmazken, Cumhuiyet Meydanındaki tören sonrasında protokol üyeleri Bilecik Adliye Sarayı önündeki alanda sporcuların gösterilerini takip ettiler.

Editör: TE Bilişim