18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve şehitleri anma yıldönümü
etkinlikleri düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Bilecik Valiliği, Bilecik Belediye Başkanlığı, Şehit ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Atatürk anıtına çelenklerini sundular.

Çelenk sunma töreninden sonra günün anlam ve önemine ilişkin 2.Jandarma Tugay Komutanlığı’nda görev yapan Jandarma Üsteğmen Cafer Çetin, Bilecik Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Hayati Durak, konuşmalarını gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki program öğrencilerin seslendirdiği şiirlerin okunması ile son buldu.

Program mezarlıkta şehitliğe çiçek sunulduktan sonra, Bilecik Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam etti.

Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi’nin hazırladığı anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine ilişkin Şeyh Edebali Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Ayhan Mercan, konuşma gerçekleştirdi.



Mercan, “18 Mart günü, İmanın çeliği yendiği gündür. l.Cihan Harbinin başında İngiliz-Fransız birleşik donanması; Akif’in de dediği gibi kendilerine medeniyet diyen canavarların güçleri ile sarıldılar boğazımıza, Çanakkale'yi gemileri ile geçip henüz savaşın başında bizi saf dışı etmekti niyetleri. Geçemediler, geçirtmedik binlerce şehit pahasına da olsa Çanakkale’yi....

Büyük Türk Milletinin kahraman evlatları sadece Çanakkale'de değil, I. Dünya Savaşında, Sarıkamış’ta, Kutul Amarede, Filistin’de, Yemen gibi 10 cephede… Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde Anadolu’da… Kore’de,Kıbrıs’ta bölücü terör örgütlerine karşı yurdun her yerinde Irak’ta, Suriye’de, El Bab’da.

15 Temmuz’da sokaklarda ve dahi adını sayamadığımız diyarlarda zamanlarda. Bu milletin çocukları canından vazgeçerek milletinin namusunu çiğnetmemiştir, çiğnetmeyecektir.

Vatanı, Milleti, imanı ve sahip olduğu değerler uğruna insanoğlunun feda edebileceği en büyük değeri canıdır. Teslimiyetin fedakarlığın ve adanmışlığın en şerefli halidir şahadet....Allah onlardan razı olsun.

Onlar vazifelerini yaptılar ve Hak’ka yürüdüler. Bize bıraktıkları emanet ve sorumluluk ağırdır. Bu bilinçle daha fazla çalışmak ve emanete sahip çıkmak, milletimizi ve memleketimizi daha üst seviyelere çıkarmak boynumuzun borcudur.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz şehitlerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyorum”dedi.

Anma programı Sela ve Kur’an-ı Kerim okunmasının ardından, tiyatro oyunu ve ilahi korosunun seslendirdiği ilahi dinletisi ile sona erdi.













Editör: TE Bilişim