KOSGEB’in kurumsallaşmak veya markalaşmak isteyen işletmeler için başlattığı Kobi Proje Destek Programı’nın tanıtım toplantısı dün Bilecik TSO’da gerçekleşti. KOSGEB İl Müdürü Kadir Er toplantıda yaptığı sunumla, 150 bin lirayı bulan hibe desteğinden faydalanmak isteyen işletmecileri bilgilendirdi.

Proje Başvurularını 30 Kasım’a kadar kabul edeceklerini belirten İl Müdürü Er, Bilecik’te projeye şu ana kadar başvuruda bulunan olmadığını söyledi. Nitelikli başvuruların az olması nedeniyle geçen seneki destek bütçelerinin tamamını kullanamadıklarını ifade eden Er, işletmelerin ihtiyaç ve hedeflerinin doğru analiz edilmesi ve projelerin doğru hazırlanmasıyla KOSGEB desteklerinden rahatlıkla faydalanabileceğini söyledi.

Sunumunda işletmelerin kurumsallaşmasının öneminden bahseden KOSGEB İl Müdürü, firmaların kişilerden bağımsız olarak, belirli kurallara, standartlara ve akılcı yönetimlere sahip olmasının ticari başarı ve kurumun geleceği açısından çok önemli olduğunu söyledi. Markalaşmanın ise kurumsallaşmanın bir sonraki adımı olduğunu ifade eden Kadir Er, uzun süreli ve sabır gerektiren bir iş olan markalaşmanın, uluslar arası piyasalara girip, global ekonominin dev aktörleriyle yarışmanın tek yolu olduğunu ifade etti.

Destek programlarına başvurmayı düşünenlere bilgi veren İl Müdürü Er, “Kobilerde Kurumsallaşmanın Geliştirilmesi” ve “Kobilerde Markalaşmaya Geçiş” başlıklı destek programlarından birinin seçilmesi gerektiğini, daha sonra işletmenin amaç ve hedeflerinin açık şekilde yer aldığı bir proje hazırlanması gerektiğini söyledi. Er örnek olarak; işletmesinde stok takip sistemi kurmayı amaçlayanların, projelerinin hedef kısmına “barkot sistemi ve yazılımı alarak stok durumunun daha kolay ve hızlı takip edilmesinin sağlayacağını” açık olarak belirtmelerini istedi.

Hibelere KOSGEB veri tabanına kayıtlı tüm işletmelerin katılabileceğini söyleyen Kadir Er, işletmelere proje hazırlama konusunda yardımcı olduklarını, destekler hakkında her türlü sorular için KOBİ’leri Gazipaşa Mahallesi Hamam Sokak’ta bulunan KOSGEB İl Müdürlüğüne beklediklerini söyledi. 

Editör: TE Bilişim