15 Temmuz hain darbe girişiminin 2’nci yıl dönümünde Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri düzenlendi. 15 Temmuz akşamı saat 20.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliğe çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları ile katıldılar.

Programa Vali Tahir Büyükakın, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel, Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can, Başsavcı Cuma Çoban, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Kamil Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, AK Parti İl Başkanı Fikret Karabıyık, Vali Yardımcıları, parti ve kurum temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı ardından kuran-ı kerim tilaveti okundu ve protokol konuşmalarıyla devam etti.

CAN:“BİR OLALIM, BERABER OLALIM, KARDEŞ OLALIM”

Meydanda halka hitaben konşan Belediye Başkanı Nihat Can, " “Bir devlet düşünün, sınırları aziz ecdadımızın ve şehitlerimizin kanlarıyla çizilmiş. Bir bayrak düşünün, her bir zerresine nice canlar verilmiş. Bir millet düşünün, bu saydıklarımın hepsi için ömründen, canından geçmiş. İşte biz bu büyük devlete, böyle aziz bir millete, böyle cennet bir vatana, böyle şanlı bir bayrağa sahibiz. Çok şeyler söylenebilir, anlatılabilir, bizler nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz ve nereye gideceğimizi de çok iyi bilmek gerekir. Bir olalım, beraber olalım, kardeş olalım, değerlerimize ve bizlere miras kalan bu cennet vatana hep birlikte sahip çıkalım. Atatürk’ün çizdiği bu kutlu yolda Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, bizleri çok güzel beklediğine inancım tamdır. Şükürler olsun ki çok güçlüyüz. Sarsılmaz imanımız, inancımız birilerini kızdırmış olabilir. Bırakın kızsınlar Allah bizimledir.” ifadelerini kullandı.


YÜCEL:“TÜRK MİLLETİ BU HAİNLERE FIRSAT VERMEMİŞTİR”

2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel ise “15 Temmuz; Cumhuriyeti, demokrasiyi hiçe sayan, seçilmiş iradeyi devirmek için kendi milletine kurşun sıkan, zırhlı araçlarla ezen, silah arkadaşını, amirini, komutanını, gözünü kırpmadan vuran hainler tarafından ülkemize darbe teşebbüsünün yapıldığı gündür. Türk milleti bu hainlere fırsat vermemiştir. Evinde rahat oturmaktansa ülkesi için demokrasi için, geleceği için ölmeyi göze alarak alanları doldurmuştur. 15 Temmuz gecesi Türk milleti, silahtan, toptan, tanktan korkmamıştır. 15 Temmuzu unutmayacağız unutturmayacağız. Vatanımıza milletimize kast eden hainlere fırsat veremeyeceğiz.” İfadelerine yer verdi.

BÜYÜKAKIN:UNUTMAYACAĞIZ VE UNUTTURMAYACAĞIZ “

Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Aliya İzzetbegoviç tarafından Türklere yazılan mektuptan alıntılar yaparken duygusal anlar yaşadı. Vali Büyükakın şöyle konuştu:“15 Temmuzu unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. And olsun ki unutmayacağız, unutursak kanımız kurusun. Ne Yemen’i unuturuz ne Çanakkale’yi, ne Filistin’i, ne Bosna’yı ve ne de Açe'yi. Ne 27 Mayısı unuturuz, ne 12 Mart’ı, ne 12 Eylül’ü, ne 28 Şubatı ve ne de 15 Temmuzu. İki yıl önce bu gece hain darbecilere karşı aslanlar gibi dimdik durarak şehadet şerbetini içen 248 şehidimizi ve 2 bin 196 gazimizi de unutmadık. Unutmayacağız ve unutturmayacağız. Toprak eğer uğrunda ölenler varsa vatandır. Bu vatan şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde vatandır. Bu bayrak şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde bayraktır. Bu millet şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde millettir ve devletimiz şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesinde dimdik ayaktadır. Bu vatan için toprağa düşmüş tüm şehitlerimize selam olsun" dedi.

Program mehteran takımının göstersinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Küprüsü’nden yaptığı canlı yayın bağlantısıyla devam etti.

KIZ ÖĞRENCİNİN KAHRAMANLIK ŞİİRİ VALİ BÜYÜKAKIN’I DUYGULANDIRDI

5 Temmuz Şehitler Kuran Kursu'ndaki minik öğrencilerin orotoryo gösterisi ise duygulu anlar yaşattı. Vali Büyükakın da minikleri dikkatle izledi. Vali Büyükakın’ın, bir kız öğrencinin okuduğu kahramanlık şiirinde duygusal  anlar yaşadığı görüldü.

DEMOKRASİ NÖBETİ DEVAM ETTİ

Gençlik Spor öğrencilerinin spor gösterileriyle devam eden programda kürsüye gelen 15 Temmuz Gazisi Şükrü Kintaş o geceyi yaşadığı tüm ayrıntılarıyla Bilecik Halkına aktardı ardından 15 temmuz darbe belgeseli yayınlandı. Kuranı kerim tilavetinin ardından 81 ilde tüm camilerde selalar okundu, sahneye gelen Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş'un duasının ardından nöbet devam etti.

Halka ücretsiz çay ve çorba ikramında bulunuldu.

Editör: TE Bilişim