Yüksek Öğrenim ve Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı Ertuğrul Gazi Yükseköğrenim Yurdu’nda 15 Temmuz günü çekilen fotoğraflardan oluşan ‘15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi’ oluşturuldu. ‘15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi’nin açılışına; Belediye Başkanı Selim Yağcı, Vali yardımcısı Mustafa Güney, Kredi ve Yurtlar Müdürü İsmail Şen, yurt personelleri ve öğrenciler katıldı.

Kredi ve Yurtlar Müdürü İsmail Şen, konuşmasında 15 Temmuz günü yaşanan darbe teşebbüsünü mileltin birliği ile atladıldığını belirtti. Bu günün unutulmaması için fotoğraflarla hazırlanan bir köşe hazırladıklarını kaydeden Şen, “15 Temmuz gecesi ülkemiz bir uçurumun eşiğinden döndü. Fakat, bu millet, ecdadının torunları olduğunu bir kez daha ispatladı. Gerekirse bu ülke için canını feda edebileceğini gösterdi. İnşallah o kötü günler tekrar yaşamayız. Bizler o günü unutmamayı ve unutturmamayı istiyoruz. Dolayısıyla yurtlarımızda kalan öğrenci kardeşlerimizin de her daim hatırlaması için 15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi isimli bir köşe hazırladık.” dedi.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, 15 Temmuz darbe girişiminin Türk Milletinin birliği ile engellendiğini belirtirken, konuşmasında “Türk siyasi tarihimiz açısından çok önemli süreçleri hep birlite yaşıyoruz. Acıları, mutlulukları yaşıyoruz. Milletimizin birliğine, kardeşliğine, bugününe ve geleceğine yapılan en acı ve hain saldırılarından birisi 15 Temmuz akşamı gerçekleştirildi. Hain FETÖ’nün içeriden ve dışarıdan aldığı destekle gerçekleştirdiği saldırıyla karşı karşıya kaldık. Ama halkımızın birliği ve beraberliği, bayrağına olan inancı bu saldırıyı engelledi.

Bu yurt genç kardeşlerimizin kullandığı bir alan. Müdürümüz, bu hain girişimin akıllarında taze tutmak amacıyla böyle güzel bir çalışma gerçekleştirmişler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Vali yardımcısı Mustafa Güney, gerçekleştirdiği konuşmada, darbecilerin zihniyetinin insanları eşit görmemesinden kaynaklandığını söyledi. Demokrasi için herkesin eşit olduğunu kabul etmek gerektiğini vurgulayan Güney, “15 Temmuz darbe girişimi ülkemizin geçmişte de yaşadığı kötü örneklerden birisi. Ülkemizin geçmişinde er 10 yılda bir darbe yaşanıyor. 15 Temmuz milletimizin uyanıklığı sayesinde atlatıldı. Gençlere söylemek istediklerim var. Darbe, seçilmişlere karşı yapılıyor. Bunun altında şu var, benim oyum ile onun oyu bir değil zihniyeti. İnsanların eşitliği fikrinin kabul edilmemesinden kaynaklanıyor. Demorkasimizin gelişmesi için ülkede yaşayan herkesin eşit olduğunu kabullenmek gerekiyor. Bunu hazmedebilirsek bir daha böyle darbe girişimleriyle karşılaşmayız diye düşünüyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından ‘15 Temmuz Şehitleri ve Demokrasiye Saygı Köşesi’nin açılışı gerçekleştirildi. 
Editör: TE Bilişim