Vali Tahir Büyükakın başkanlığında ''15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'' toplantısı yapıldı.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar yeraldı.

VALİ BÜYÜKAKIN’DAN TOPLANTI ÖNCESİ DUYARLI DİLEKLER

Vali Büyükakın, 15 Temmuz programı ile ilgili konuşmasını yapmadan önce ilimiz ve ülkemizde yaşanan son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

İlk olarak  Tekirdağ’da yaşanan tren kazasında hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı dileyen Vali Büyükakın, Bozüyük’te yaşanan sel felaketinden etkilenen vatandaşlara de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Büyükakın, “Bozüyük’te yaşanan yoğun yağmurda 7 mahallede 52 ev ve iş yeri zarar gördü. 2 tanesi ciddi hasar aldı. Belediyemizin desteği ile otellere yerleştirdik. Buradan çıktıktan sonra oraya geçerek geçmiş olsun dileklerimi orada ileteceğim”dedi.

Vali Büyükakın, ayrıca yeni kurulan hükümetin de tüm dünya insanlığı için hayırlara vesile olmasını diledi.

“15 TEMMUZ DEMOKRASİ TARİHİMİZ AÇISINDAN ÇOK KRİTİK BİR DÖNÜM NOKTASI”

15 Temmuz Demokrasi ve  Milli Birlik Günü etkinliği ile ilgili konuşan Vali Tahir Büyükakın, 15 Temmuz’un demokrasi tarihimiz açısından çok kritik bir dönüm noktası olduğunu dile getirerek 15 Temmuz günü düzenlenecek olan etkinliklere halktan yoğun bir katılım gösterilmesini beklediğini söyledi. Bu günün özellikle çocuklarda milli şuurun oluşturulması adına ayrı bir önemi olduğuna dikkat çeken  Vali Büyükakın, tüm katılımcılardan 15 Temmuz günü düzenlenecek programa  çocukları ile katılmasını istedi.

Vali Büyükakın, şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz demokrasi tarihimiz açısından çok kritik bir dönüm noktası. Demokrasi mücadelemiz 200 yıllık süreç içerisinde önemli mesafeler kaydetti. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile birlikte çok önemli mesafeler aldık. Zaman zaman yol kazalarına uğradık ama her seferinde milletimiz bir şekilde bunu aşmayı bildi ve her seferinde bundan daha güçlü çıkmayı becerdi. Ama 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi önceki hain darbe girişimleriyle kıyaslanamayacak bir girişimdi. Vatanın kendi evlatları arasından ihanet saflarına dahil edilmiş bir girişimdi. 15 Temmuz hain darbe girişimi bizim içimizdeki hainlerin devşirilmesi yoluyla gerçekleşti. Mustafa Kemal’in dediği “dahili bedbahlar” ülkemize uzun yıllar zarar verecek, bundan sonra da zararlarını ciddi ciddi hissedeceğimiz önemli bir acı yaşattılar. Yine de milletimizin basireti, zamanı geldiğinde birlik olmayı becermesi, uzun vadeli bakışı, stratejik derinliği bu hain darbe girişimini ilk saatlerden itibaren engelleme noktasında tarihin sayfalarında yeraldı.

Bizim görevimiz, özellikle bizden sonraki kuşaklara bunu unutturmamak olmalı. Bitti, gitti dediğimiz anda bir başkasını da hazır görmeliyiz. Bunu unutmamalıyız ki bir daha aynı şey başımıza gelmesin. Her seferinde bu tür yapılar şekil değiştirerek ama her seferinde sanki hizmet etmek için varlarmış gibi bir şekilde bu devletin birliğine, milletin dirliğine, vatanın bölünmez bütünlüğüne her seferinde operasyon yapmak isteyecekler.

“15 TEMMUZ ETKİNLİĞİNİ KENDİMİZ İÇİN DEĞİL ÇOCUKLARIMIZ İÇİN YAPMALIYIZ”

Bu devlet sonsuza kadar payidar olacak ama bunu yapacak olan bizleriz. Bizim de bunlar için nesiller yetiştirmemiz lazım. Çocuklarımıza bunun şuurunu aşılamamız lazım. Dolayısıyla 15 Temmuz etkinliğini kendimiz için değil çocuklarımız için yapmalıyız. Çocuklarınızın bu etkinliğe katılması için özel hassasiyet göstermenizi istiyorum. Herkes çoluğunu çocuğunu alıp oraya gelmeli ve çocuklarımız bu şuuru bilmeli.

Bizim toplumumuzun tarihiyle bağlarını hiçbir şekilde kesmemesi o tarih şuurunu her zaman yaşaması lazım. Bunu yaşatmanın birinci önceliği çocuklarımıza bu şuuru vermek. Bunun için de 15 Temmuz etkinliğine katılımın çok fazla olması oradaki duruşa dair şuurun yaşatılması için öncelikle çocuklarımızla birlikte tüm sivil toplum örgütlerinin katılımıyla güçlü bir şekilde orada olmanızı temenni ediyorum.”

Vali Tahir Büyükakın’ın konuşmasının ardından Vali Yardımcısı Burhan Terzioğlu, 15 Temmuz günü ilimizde düzenlenecek programla ilgili detayları aktardı.

15 Temmuz Pazar günü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenecek program şu şekilde olacak:

11.00-Şehitlik Ziyareti

13.30-Öğle namazına müteakip Kayı Boyu Camii’nde Mevlid-i Şerif Programı Hatim Duası ve yemek ikramı

20.00-Kahramanlık Türküleri ve Marşların Çalınması

21.00-Açılış, Saygı Duruşu, İstiklal Marşı, Mehteran Konseri

21.20-Hafızlık Öğrencileri tarafından Kur’an-Kerim tilaveti

21.30-Protokol Konuşmaları

-Bilecik Belediye Başkanı Nihat Can’ın konuşması

-Tugay Komutanı Tanju Selçuk Yücel’in konuşması

- Milletvekilleri

-Vali Tahir Büyükakın’ın konuşması

-Bilecik Müftüsü Necati Akkuş tarafından şehitlerimiz anısına dua edilmesi

22.00-4-6 yaş grubu öğrencilerin orotoryo gösterisi

22.20-Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spıorcuların gösterileri

22.30-15 Temmuz Gazisi Mehmet Şükrü Kintaş’ın konuşması

22.50-Darbe belgeselinin izlenmesi ve serbest zaman

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasına canlı bağlantı

00.13-Sela, Kur’an-ı Kerim Tilaveti, dua

-Nöbet başlangıcı ve çorba ikramı

Editör: TE Bilişim