Gölpazarı’nda FETÖ/PDY soruşturması kapsamında  gözaltına alınan 18  kişiden 15’i tutuklanırken 3 kişi ise denetim serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Gölpazarı'nda Fethullahcı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) mensuplarına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Nilüfer Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin eğitim yurdu yöneticisi olduğu iddia edilen 15 kişi tutuklandı. Gölpazarı Adliyesi’nde sorgusu tamamlanan şahıslardan İ.E, S.E ve Ş.Ü denetim serbestlik şartıyla serbest bırakılırken, Kemal ö., Müdaim T., Cemile T., İbrahim T., Hava T., Mükerrem B., Zehra Ç., Tahsin K., Büşra D., Ramazan V., Ayşe Y., mine C., Harun K., Ahmet A. ve Ahmet D. tutuklandı.

Gölpazarı Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Gölpazarı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda aralarında Gazi olduktan sonra TSK'daki görevinden ayrılan Uzman Çavuş, Din görevlisi ve Zaman Gazetesi dağıtıcılığını yapan esnafların da bulunduğu 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Gölpazarı Adliyesi’nde sorgusu tamamlanan şahıslardan 3 ü denetim serbestlik şartıla serbest kalırken 15’i tutuklanırken Bilecik çarşı karakolu üst katındaki olayyeri inceleme bürosu ekipleri tarafından  parmak izleri alınan ve  çarşı karakoluna gelen iki doktor tarafından  sağlık kontrolünden geçirilen tutuklularardından  Bilecik M Tipi cezaevine konulacağı öğrenildi. Öte yandan karakolda parmak izi vermek için bekleyen tutukluların minibüs içerisindeki rahat tavırları ve gülüşmeleri dikkat çekti. 





Editör: TE Bilişim