Bozüyük’ün çevre yollarına geçtiğimiz ay yerleştirilen TEDES radar sistemleri test aşamasını tamamladı. Sistem bu gece (13 Şubat’ı 14 Şubat’a bağlayan gece) saat 00:00’da devreye girecek. Üzerinde flaşlı kameraların olduğu radar sistemi, hız limitini aşan araçları fotoğraflayacak ve kesilen cezalar plaka sahibinin adresine gönderilecek. Radarın devreye girmesinin 14 Şubat sevgililer gününe denk gelmesi ilginç bir ayrıntı olarak dikkat çekti.

TEDES radarları, Bozüyük’ün Bilecik yönü giriş-çıkışı, Bozüyük çevre yolu üzerinde OPET benzin istasyonu önünde ve Bozüyük Eskişehir istikameti Toprak Seramik Fabrikası önünde, ayrıca Bozüyük Kütahya ve Bozüyük Bursa karayollarının giriş-çıkışlarında bulunuyor. Konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

“Karayolu Trafik Kanunun Ek-16. Maddesine istinaden karayolunda trafik akış ve yoğunluğunun sistem üzerinden izlenilebilmesi için trafik güvenliği ve kural ihlallerinin dijital ortamda takibinin yapılarak, trafik kazalarının en aza indirmek amacıyla Trafik Elektronik Denetleme Sisteminin (TEDES) kurulum çalışmalarına Bozüyük Belediyesi ile birlikte 06/11/2015 tarihinde başlanarak anlık hız tespiti yapılmak üzere tüm alt yapı ve deneme çalışmaları tamamlanmıştır.

İlçemiz şehir içinden geçen ve Polis Sorumluluk bölgesinde bulunan D- 200 ve D-650 karayolu üzerinde 5 noktada anlık hız denetimi yapmak üzere kamera sistemi mevcuttur. Buna göre, D-200-07 kod nolu karayolu üzeri bulunun Bozüyük-Eskişehir giriş/çıkış güzergahlarında araç cinslerine göre hız limitleri:

Otomobiller için: 110 km/h, Otobüs, Kamyon için: 85 km/h, Panelvan türü araçlar için: 100 km/h, D-200-07 kod nolu karayolu üzeri bulunun Bozüyük-Bursa, Bozüyük- Bilecik, Bozüyük-Kütahya ve Bozüyük Çağlarkent önü giriş/çıkış güzergâhlarında araç cinslerine göre hız limitleri: Otomobiller için: 90 km/h, Otobüs ve Kamyon için: 80 km/h, Panelvan türü araçlar için: 85 km/h, olmak üzere; Anlık hız denetimlerine 14/02/2016 tarihi saat:00.00 itibariyle başlanacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: TE Bilişim