Sanata, Sanatçıya ve Sanatsevere değer veren Belediye Başkanı Nihat Can’ın özel gayretleri ve ilgisiyle bu yıl da gerçekleştirilecek olan tiyatro festivali, bu yıl çok daha görkemli ve büyük bir organizasyonla düzenlenecek.


Bilecik'imizin kültür ve sanat hayatına renk katan ve bu yıl da 13.’sü uluslararası boyutta gerçekleştirilecek tiyatro festivali, yine birbirinden usta ve renkli oyuncu ile birbirinden farklı ve güzel oyunla tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.


''KRİSTAL ÇINAR ONUR ÖDÜLLERİ'' BU YIL DA SÜRPRİZ İSİMLERE TAKTİM EDİLECEK


Bilecik Belediyesi tarafından her yıl verilen ve tiyatroyla özdeşleşen ''Kristal Çınar Onur Ödülleri'' ile kültür ve sanat hayatına kök salan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında, 2004 yılından bu güne kadar, Sadri Alışık Tiyatrosu, Nejat Uygur Tiyatrosu, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Levent Kırca Oya Başar Tiyatrosu, Cengiz Küçükayvaz Tiyatrosu, Asuman Dabak Tiyatrosu, Bursa Devlet Tiyatrosu, Enis Fosforoğlu Tiyatrosu, Abdullah Şahin Tiyatrosu, İstanbul Kraliyet Tiyatrosu, Hadi Çaman Tiyatrosu, Kent Tiyatrosu gibi tiyatroda dev kadrolarda yer alan yüzü aşkın oyuncuyu tiyatroseverler ile buluştuğu gibi bu yıl uluslararası düzeyde gerçekleştirilen festival kapsamında yeni oyun ve tiyatro ekipleri Bilecik'te ağırlayacak.


Kültür ve Sanat Şehri Bilecik’te; 2004 yılında temelleri atılan Bilecik Ulusal Tiyatro Festivali kapsamında bugüne kadar; tiyatroda duayen isim ''Kristal Çınar Ödülleri'' taktim edilirken, bu yıl da sürpriz ve yeni isimler Kristal Çınar Ödüllerine sahip olacak.


BELEDİYE BAŞKANIMIZ  NİHAT CAN:


''BİLECİK’İMİZİN KÜLTÜR VE SANAT HAYATINA RENK KATAN TİYATRO FESTİVALİMİZ TÜM COŞKUSU VE GÜZELLİĞİYLE DEVAM EDECEK’’

 Belediye Başkanı Nihat Can, gerçekleştirilecek tiyatro festivali hakkında yaptığı açıklamada, şu bilgilere yer verdi:

‘’Gönüllerin Belediye Başkanı ve Milletvekilimiz Selim Yağcı’nın destekleri ile 13 yıldır büyük bir başarı ile gerçekleştirilen tiyatro festivallerinde tiyatro ve insanımızı tekrar buluşturuyoruz. 13 yıl önce tohumunu atmış olduğumuz tiyatro festivalimizi, üç yıldır uluslararası boyutta gerçekleştirmenin haklı hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarih ve Medeniyet Şehri olduğu gibi aynı zamanda Kültür ve Sanat Şehri de olan Bilecik'imiz, bu yıl tiyatrodaki kapılarını uluslararası boyutta açtı. Bilecik ve Bilecik Belediyesi olarak bunun mutluluğunu yaşıyoruz 13 yıl önce, Bilecik'in kültür ve sanat yaşamına renk getirmemiz gerekir' düşüncesiyle başladığımız tiyatro festivalimiz ile bu yıl da Bilecik bütün dünyaya tiyatronun güzelliğini duyurma imkanı bulacağız. Sanatların anası olan tiyatro ile Bilecik, gerçekten çok şeyler kazandı ve kazanmaya devam ediyor. Her yıl büyük bir katılım ve keyifle gerçekleştirdiğimiz 13. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalimizde yurt içinden ve dışından değerli oyun ve oyuncuyu tiyatroseverlerle buluşturacağız. İnşaallah yeni yıllarda daha nice festivalleri ile ilimizin adını duyurmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile Bilecik’imizde tiyatro kültürünün başlaması ve devam etmesi için şu ana kadar katkı sağlayan Gönüllerin Belediye Başkanı ve Milletvekilimiz Selim Yağcı’ya çok teşekkür ediyorum'' dedi.


13. ULUSLARARASI BİLECİK TİYATRO FESTİVALİNDE SAHNE ALACAK OYUNLAR


Sanata, Sanatçıya ve Sanatsevere büyük değer verildiği Bilecik'te gerçekleştirilecek olan ve 13-25 Kasım tarihleri arasında saat: 20:00’de gerçekleştirilecek olan 13. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivalinde sahne alacak oyun ve tarihleri aşağıdaki gibi olacaktır:

13 Kasım Salı Günü: Şen Makas

14 Kasım Çarşamba Günü: Olgun Portakal

15 Kasım Perşembe Günü: Sevgi Şimşeği

16 Kasım Cuma Soğanlar Pembeleşinceye Kadar

17 Kasım Cumartesi Günü: Annem 40 Yaşında Babaannem 20

18 Kasım Pazar Günü: Kör Düğüm

20 Kasım Salı Günü: Varyemez

21 Kasım Çarşamba Günü: Damadım Olur Musun?

22 Kasım Perşembe Günü: Arabesk Müzikali

23 Kasım Cuma Günü: Kaç Baba Kaç

25 Kasım Pazar Günü: Buyur Burdan Kaç

ÇOCUKLARIMIZ İÇİN BİRBİRİNDEN GÜZEL OYUNLAR ÜCRETSİZ OLARAK BİRÇOK SEANSTA SAHNE ALACAK

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve şehrin kültür ve sanat hayatına renk katacak olan tiyatro festivalinde çocuklarımız için de birbirinden güzel oyunlar birçok seansta ücretsiz olarak sahne alacak.
Belediye Başkanımız Nihat Can’ın çocuklarımız için hediye niteliğinde olan oyunlar belirlenecek takvim doğrultusunda çocuklarımız ile buluşacak. Çocuklarımız için oyunların saat ve seans bilgisi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezine başvurular yapılabilir.

13. Uluslararası Bilecik Tiyatro Festivali kapsamında sahne alacak oyunların biletleri ise önümüzdeki hafta itibariyle Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde temin edilebilecektir.

Editör: TE Bilişim