17-22 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 11’inci Uluslararası Çocuk Festivali, Belediye önünden başlayan yoğun katılımlı kortej yürüyüşü ile başladı.

Bilecik Belediyesi organizasyonunda düzenlenen ve 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerin yeralacağı 11’inci Uluslararası Çocuk Festivali Belediye önünden başlayan yürüyüşe; Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, daire müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Cumhuriyet Meydanı’na kadar müzikler ve şarkılar eşliğinde devam eden yürüyüş, akrobasi gösterileri ile devam ederken, uluslararası düzeyde Afganistan, Gine, Bulgaristan ve Estonya’dan gelen çocuk misafirler festivale katılım sağladı.

“İyi ki sizler gibi bir nesle sahibiz”

Belediye Başkanı Selim Yağcı, burada çocuklara hitaben yaptığı konuşmasında; “bu sene de Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali olarak Bilecik festivalini hep birlikte kutlayacağız” dedi.

Başkan Yağcı, konuşmasına şöyle devam etti: “Sevgili çocuklar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, 98 yıl önce sizlere dünyada hiçbir yerde görülmeyen bir bayram armağan etti. Gerçekten bu bayramın anlamı geleceğin sizlerle varolacağı ve siz olmadığınız sürece geleceğin olmayacağı onun için bizler sizleri ne kadar güzel bir şekilde yetiştirebilirsek, imkanlar sunabilirsek eminim ki geleceğimiz o kadar aydınlık olacak. Sizleri seviyoruz, sizlere inanıyoruz, sizlere güveniyoruz. Sizlere daha güzel bir Bilecik'i, daha güzel bir Türkiye'yi bırakma noktasında var gücümüzle çaba harcıyoruz. Eminim ki sizlerde bizlerden aldığınız bu bayrağı en üst noktaya getireceksiniz. Lider ülke Türkiye'yi hep birlikte oluşturacağız. Bu 23 Nisan festivalimiz diğerlerinden biraz farklı biliyorsunuz Bilecik'te biz bir şeyi yapıyoruz. Her yaptığımız programın 11'incisine geldiğimizde uluslararasına çeviriyoruz. Bu sene de Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali olarak Bilecik festivalini hep birlikte kutlayacağız. Misafir kardeşleriniz gelecek ve onlarla birlikte festivalimiz devam edecek. İlk defa Bilecik'te Kültür Kongre Merkezimizde canlı yayınla tüm Türkiye'ye ve dünyaya festivalimizi tanıtacağız. Bu şehrimizin tanıtımı anlamında festivalimizin geldiği düzey anlamında son derece önemli.

Sevgili gençler, sevgili çocuklar, attığımız her adımda sizlerin bu günün mutluluğu ve geleceğin teminatı yatıyor. Gerçekten Bilecik'imizde birçok etkinliğimizi sizlerle paylaştık, gerçekleştirdik. Bilecik'imizde inşallah çok yakın zaman içerisinde buz paten pistimizde orijinal buz paten pistimizde kaymaya var mıyız? Geçen sene lunaparkımızı yaptık ama tam istediğimiz gibi olmadı. Bu sene yine çok yakın zaman içerisinde güzel gondollarla, çarpışan arabalarla güzel bir lunaparkta oynamaya var mıyız. Geçen sene açılışımızı yaptık ve bu sene de 23 Nisan günü 18 tane çocuk parkı açacağız dedik. Zaman sıkıntısı sebebiyle inşallah 23 Nisan günü 25 tane kardeşimizin sünnet cemiyetiyle birlikte o 18 parkı birlikte açmaya var mıyız.

Evet gençler, çocuklarımız, sizlerle her şey çok güzel. Sizlere yapılan herşey çok özel ve güzel iyi ki varsınız, iyi ki sizler gibi bir nesle sahibiz gelecek asır Türk'ün şahlanış asrı 2023, 2053 ve 2071'in yöneticileri inşallah sizler olacaksınız. Hepinizi teşekkür ediyorum, hepinizi tebrik ediyorum geleceğiniz umutlu ve aydınlık olsun diyorum ve 11'inci Uluslararası Bilecik Çocuk Festivali hayırlı uğurlu olsun diyorum.”

Yoğun katılımlı festivalin ilk gününde çocuklar Başkan Yağcı’nın konuşması sonrası Adalet Sarayı önünde kendilerine ayrılan oyun alanına geçerek doyasıya eğlendiler.

Editör: TE Bilişim