Belediye tarafından yaptırılan ve daha sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilen 112 Acil istasyonlarına Aile Hekimleri yerleşmeye başladı.

Türkiye’nin dört bir yanına yapılan binlerce 112 Acil İstasyonunu için Sağlık Bakanlığı’yla yapılmış herhangi bir anlaşma olmadığı ortaya çıkmış ve skandal geçen hafta ülke gündemine gelmişti. Daha önce 1 doktor ve hemşirenin atanacağı söylenen istasyonlardan biri de Ertuğrulgazi Mahallesi’ne yapıldı. İnşaatın tamamlanmasının ardından yaklaşık 1 yıl boyunca boş kalan istasyona aile hekimleri yerleştirildi.

Aile hekimliğine taşınan doktorlardan biri de Hasan Bal. Geçtiğimiz ay bir hastasıyla yaşadığı tartışma sonrası karakolluk olan ve basına yaptığı “Ben AKP’li doktorum, bakanlık duvara işiyor.” açıklaması ile gündeme gelen doktor, bir süredir 112 Acil istasyonunda aile hekimliği yapıyor. Doktorun bu açıklamasının ardından, MHP Milletvekili Bahattin Şeker doktor hakkında inceleme başlatılıp başlatılmadığına ilişkin soru önergesi verdi.

Doktor halen görevine devam ederken; mahalle 112 Acil’i olarak yapılan bu binada hizmet veren aile hekimliklerinin kira verip vermediği, veriyorlarsa nereye verdikleri, bu paraların hangi kasada toplandığı ve ne amaçla kullanıldığı başlıca merak konuları oldu. Valilikten, Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nden bu konuya ilişkin açıklama bekleyen vatandaşlar, diğer 5 112 Acil binasının da aile hekimliği olarak kullanılıp kullanılmayacağını soruyorlar.

Editör: TE Bilişim