Belediye Başkanı Selim Yağcı, İstanbul Bilecikliler Derneği tarafından düzenlenen 11.11 Bilecikliler Buluşuyor gecesine katılarak, hemşehrilerimizle bir araya geldi. Pendik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen buluşmaya, Vali Süleyman Elban,  AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir,  Belediye Başkanı Selim Yağcı,  Vezirhan Belediye Başkanı Mehmet Duymuş, Yenipazar Belediye Başkanı İlhan Özden, İstanbul Bilecikliler Derneği Başkanı Sn. Oktay Tepe'ye  İl Genel Meclis Başkanı Oğuz Sertler,  Bilecik TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mefail Ateş ve yönetim kurulu üyeleri, Bilecik 1.Organize Sanayi Bölgesi  Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Subaşı ve yönetim kurulu üyeleri, Bilecik Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşu ve dernek temsilcileri, ile Bilecikliler katıldı.


Fatih Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterisi ile başlayan buluşmada, Bilecik Belediyesi Oturak Havası Meşk Ekibi, Bilecik yöresine ait türküleri seslendirdi. Vali Elban  programda yaptığı konuşmada gerçekleştirilen programda emeği olan bütün paydaşlara teşekkür ederek, ''Bilecik'in tarihimizdeki yeri çok önemli. Osmanlı'nın ilk başkenti ve bu kadim şehir Bilecik'te, ben de 4 ay önce  vali olarak atandım. Benim için çok şerefli ve onurlu bir görev. Bilecik ile ilgili benim ortak bir bağım var.  Osmanlı Devletinin Manevi Kurucusu olan Şeyh Edebali'nin doğum yeri Kırşehir. Ben de Kırşehir'de doğan biri olarak, kendimi Bilecik'li olduğumu söyleyebilirim. Ben bu güzel organizasyonun oluşmasında emeği olan bütün paydaşlara tekrar teşekkür ediyor, selamlarını sunuyorum'' dedi.

Bilecik AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ise gerçekleştirilen organizasyonun önemine değinerek, ''İstanbul Bilecikliler Derneğimizin düzenlemiş olduğu bu etkinlik için teşekkür ediyorum. Ülkemizin özellikle 15 Temmuzda uğradığı hain saldırıya karşı bu buluşmaların birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olması yönüyle çok önemli olduğunu söyleyebiliriz. Ben bu güzel buluşmanın gerçekleştirilmesinde emeği olan dernek yöneticileri ve bütün hemşehrilerime teşekkür ediyorum dedi.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
''BU TÜR BULUŞMALAR BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRMESİ YÖNÜYLE OLDUKÇA ÖNEMLİDİR''
Belediye Başkanı Selim Yağcı ise programda yaptığı konuşmada, bu tür programların birlik ve beraberliği oluşturması yönüyle önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi:


''Ben öncelikle bir kardeşiniz olarak böyle güzel bir ortamda bir arada olduğumuz için duyduğum memnuniyeti belirtmek istiyorum. Şu an sözün bittiği yerdeyiz. Çünkü bu toplantılar birlik ve beraberliğin pekiştiği ve çoğaldığı buluşmalar. Sizlerin her biri buraya gelerek, bu güzel etkinliğe katılarak, bu birlik ve beraberliğin sağlanmasına katkı sundunuz. Çünkü Bilecik, rastgele bir toprak parçası değil. Bilecik, birlik, beraberlik ve kardeşlik hamurunun karıldığı topraklar. Bilecik sevgi ve hoşgörünün olduğu yerin ismi. Gerçekten ülkemizin 15 Temmuz'dan sonra çokça ihtiyaç duyduğu birlik ve beraberliği sizler bu buluşmalar ile gerçekleştiriyorsunuz. İstanbul'daki Bilecikliler Derneğimiz de gerçekten bu anlamda birçok güzel aktiviteyi gerçekleştiriyor. Ben bu anlamda böyle güzel bir buluşmanın gerçekleştirilmesinde emeği olan bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı. Halk Oyunu gösterilerinin sergilendiği programın sonunda İstanbul Bilecikliler Derneği tarafından hazırlanan plaketler, protokol üyelerine taktim edildi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, programın sonunda hemşehrilerimizle bir araya gelerek, onlarla sohbet etti. 

Editör: TE Bilişim