Bilecik Kredi ve Yurtlar Kurumları’nda kalan üniversiteli 100 kişiye yakın kız öğrenci ishal, bulantı, halsizlik ve karın ağrısı şikayeti ile Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu. Bazı öğrencilerin ambulansla getirildiği gözlenirken, öğrencilerin yurtlarda yedikleri yemeklerden ve içtikleri sulardan numune alındığı öğrenildi.

Dün gece saatlerinden sonra Bilecik’teki kız öğrenci yurtlarında kalan öğrencilerde ishal, bulantı, halsizlik ve karın ağrısı şikayeti baş gösterdi.

Bugün sabahtan itibaren peyder pey Bilecik Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran öğrencilerin sayısının 100’e yakın olduğu öğrenilirken, Öğretmen Recep K, öğrencilerde zehirlenme olup olmadığının bilinmediğini söylerken, benzer şikayetlerin sivil vatandaşlarda da görüldüğünü belirtti.

“BAYAĞI FAZLA ÖĞRENCİDE VAR” 

Recep K., iki öğrenciyi hastaneye getirdiğini belirttiği konuşmasında şunları ifade etti: “Öğrencilerde zehirlenme var, zehirlenme olup olmadığını bilmiyoruz ama bulantı kusma bayağı fazla öğrencide var. Ben de getirdim iki öğrenciyi bazılarında ishalde varmış.  İshali çok söylemiyorlar utanıyorlar, bulantı kusma çok var yalnız halktan da var oda ilginç.”

Diğer yandan 100’e ulaşan vakaların artmasından endişe edildiği öğrenilirken hastane yetkililerinin vakalar karşında hızlı bir inceleme başlattığı ve sağlık sorunlarının neden oluştuğu yönünde incelemeler başlattığı da gelen bilgiler arasında yer aldı.

Editör: TE Bilişim