Cafer Elmas



          Vali Halil İbrahim Akpınar, Bilecik’e yapılacak olan 100 MW Trafo’nun ihaleye çıkma aşamasında olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Bilecik'i besleyen ve Organize Sanayi Bölgesi'ne elektrik veren trafo yangını bazı gerçekleri ortaya çıkarmıştı.

1.Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) bulunan 154 bin voltluk merkez elektrik trafosunda henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana gelmiş, patlamanın etkisiyle trafo alev almıştı. Yaklaşık 2 saate yakın süren müdahale sonucu yangın söndürülebilmişti.

TEİAŞ yetkililerinin yaptığı çalışma sonucu 2 saat sonra diğer trafonun devreye sokulması ve  Osmaneli Paşalar mevkiindeki trafodan gelen destek ile kent merkezine elektrik verilirken, OSB'ye ise yapılan çalışmalar sonucu elektrik akımı verilebilmişti.

Fakat kafalarda ki soru işareti ikinci trafonun da arızalanması veyahut yanması durumunda şehir merkezinin ve sanayicilerin ne yapacağı oldu. 

Vali Halil İbrahim Akpınar da olay günü yangın yerine gelip bilgi almış, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner  Yıldız da Bilecik'te bu trafoları yetersiz görerek buraya 100 MW trafo sözü vermişti.

Konuya ilişkin açıklama aldığımız Vali Halil İbrahim Akpınar, verilen 100 MW sözü doğularken, TEİAŞ yetkilileri ile de görüştüğünü ve trafonun çok yakın zamanda ihale edileceğini söyledi.

Vali Akpınar, yıl sonuna kadar yanan trafonun yerine 100 MW trafonun ihale edilmesinin beklendiği ayrıca gelecek olan 100 MW’lık trafo ile mevcut 50 MW ‘lık trafonun Bilecik’e ve sanayisine yeteceğini belirtti.

İhalesi yapılana kadar ise düşüncesi bile kötü olan ve diğer trafonun da arızalanması ve yanması durumunda Bilecik ve sanayicinin ne yapacağı ise halen merak edilirken, bu durum ‘işimiz Allah’a kaldı’ yorumlarını da beraberinde getirdi.

Editör: TE Bilişim