Milli Merkez Bozüyük İlçe Temsilciliği ve Bozüyük ADD’nin 9 Kasım gecesi Bozüyük’te yapmış olduğu Atatürk’ü anma programı, 11 Kasım’da bu kez Bilecik’te gerçekleştirildi.  Bilecik TGB ve ADD’nin ortaklaşa düzenlediği gece, Atatürk anısına 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Program öncesi kısa bir konuşma yapan Bilecik ADD Başkanı Feyzi Köse, Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi konjonktürün kendilerini derinden üzen bir yapıya büründüğünü söyledi. 29 Ekim akşamı fener alayı sonrası atılan havai fişek yüzünden kendisine kesilen cezayı hatırlatan Köse, bu tip durumların artık sıradan hale geldiğini söyledi ve “Yılmadan, Cumhuriyeti ve Atatürk’ü savunmak için para cezası, hapis cezası demeden, mücadeleye devam edeceğiz.” dedi.


“Artık Atatürk’ün ölüm yıldönümleri matem günleri değildir.” diyen Köse, “Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti’nin her yurttaşı mücadele etmek zorundadır. Atamızın ölüm yıldönümünü kabul etmiyoruz, bugün mücadele günüdür. 29 Ekim mitingleri nasıl Atatürkçülerin doğum günüyse, Atatürk’ün ölüm yıldönümü de mücadele günüdür.” Şeklinde konuştu. Köse, geceye katılan farklı siyasi partilerin mensuplarını işaret ederek, “Bakın burada hoş bir görüntü var. Burada en önde çeşitli siyasi partilerden arkadaşlarımız yan yana. Aramızda MHP’den, DP’den, CHP’den, İP’den arkadaşlarımız var. İşte bu tablo özlenen bir tablo. 2014’ün Martında yapılacak yerel seçimlerde, özellikle biz, Milli Merkez’i oluşturan güçler ve Atatürkçüler, parti ayrımı yapmadan tek adayla seçimlere girelim istiyoruz. Bunu başaramazsak halkımıza tek bir çağrımız var. Atatürkçü bir adayın etrafında sandıkta birleşeceğiz. Atatürk’te birleşiyoruz ve Atatürkçüler olarak tek adayla seçimlere gitmenin yollarını arıyoruz. Çünkü bu hükümet gitmeden Türkiye düze çıkamaz. Önümüzde gerici ve bölücü bir anayasa dayatması var. Bu dayatma olduğu müddetçe ülkemizin bölünme tehlikesi var. Bakın kızlı erkekli diye bir konu var. Konu oraya kadar geldi. Tutunacak dalları kalmadı. Ekonomide bittiler. Sıcak para bitti. Kısa vadeli dış borcumuz 225 milyar dolar. Şimdi dini değerleri bir can simidi olarak kullanıyorlar. Ama biz her şeye inat, her yerde kızlı erkekli olmaya devam edeceğiz.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Köse’nin konuşmasının ardından “Selanik’ten Anıtkabir’e Atatürk” konulu slayt gösterisi izlendi ve Kazım Kaya tarafından saz eşliğinde Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. MHP Bilecik Belediye Başkan Adayı Hüseyin Şensoy, DP İl Başkanı Ali Ünal, son günlerde kamuoyunda CHP belediye başkan aday adaylığı için ismi geçen Dr. Sungur Turan, İP İl Başkanı Niyazi Günel ve Mehmet Dedeoğlu da geceye katılanlar areasındaydı.



Editör: TE Bilişim