Bilecik Valisi Dr. Kemal Kızılkaya, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığınca ve 7 İlin Valisinin katılımıyla Yalova’da düzenlenen, '10. Bölge Düzensiz Göç İle Mücadele Koordinasyonu Toplantısı'na katıldı.

Düzensiz göçle daha etkin mücadele edilmesi amacıyla Bilecik, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Kütahya, Sakarya ve Yalova illerinin içinde bulunduğu 10. Bölge Düzensiz Göçle Mücadele Koordinasyon Toplantısı Yalova’da gerçekleştirildi.

Yalova Valiliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya; Valimiz Kemal Kızılkaya’nın yanı sıra Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Yalova Valisi Muammer Erol, Bursa Valisi Yakup Canpolat, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Kütahya Valisi Ali Çelik, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, illerin İl Emniyet Müdürleri, İl Jandarma Komutanları, Sahil Güvenlik Grup Komutanları ve İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.

Düzensiz göç ile mücadele kapsamında iller bazında yürütülen faaliyetlerin değerlendirildiği toplantıda; 10. bölgede yer alan Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, Kütahya, Sakarya ve Yalova il sınırında yaşanan düzensiz göç ve göçmen olaylarının güncel durumu, alınan önlemler, yapılan çalışmalar ile istatistiki bilgiler paylaşılarak, istişareler yapıldı.

Düzensiz göç ile mücadeleye önümüzdeki süreçte kesintisiz devam edileceği her kademede sürdürülen koordinasyon ve iş birliğinin daha da artırılması yönünde kararların alındığı toplantıda, düzensiz göçmen akımı hakkında görüş ve çözüm önerileri görüşüldü.

Editör: TE Bilişim