Cafer Elmas

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir, 1 Kasım seçimleri için MHP ve CHP seçmeninden emanet oy isterken, HDP'nin barajı geçemeyeceğini söyledi. AK Parti'nin tek başına iktidar olması için sahaya çıktıklarını belirten Eldemir, oy oranlarının da değişeceğini ifade etti.

AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ve parti teşkilatı, 1 Kasım genel seçim çalışmaları kapsamında gazetemizi ziyaret etti. 

Eldemir, ülke gündemi ve 1 Kasım seçimlerine dair açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin seçimlerde tek başına iktidar olma hedefinin bulunduğunu söyleyen Eldemir, MHP ve CHP seçmeninden emanet oy istediğini açıkladı.

AK Parti'nin oy oranının yükseleceğini ifade eden Eldemir, iktidar olmak için sahaya çıktıklarını söyledi.  HDP'nin teröre çizgi çekmemesinden dolayı 1 Kasım seçimlerinde barajı geçemeyeceğini söyleyen Eldemir, seçim sonrası koalisyon ihtimalinin de olmadığını söyledi.

Eldemir, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"İktidar olmak için sahaya çıktık"

"Türkiye 1 Kasım'da 26. Parlamento seçimlerini yapacak. Türkiye'ye milletimiz adına irade kullanacak 550 milletvekilimiz belli olmuş olacak. 25. Dönemde Bilecikli vatandaşlarımızın teveccühü ile milletvekili olmuş 26. Dönem için de tekrar aday olmuş bir Bilecikliyim. Milletimiz yetki verirse önümüzdeki dönemde de parlamentoda hemşerilerimizi temsil etmeye gayret edeceğiz.  

1 Kasım seçimlerinde değişiklik olacaktır. Biz tek başımıza iktidar olmak için sahaya çıktık. Tek başımıza iktidar olmak için var gücümüzle çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki ayın başında sandık milletimizin önünde geldiği zaman, kısa sürede iktidar kurulmayışının hem de önümüzdeki günlerde partilerin aktaracağı raporlar sonucunda hakemlik yapacak. Biz milletimizin oyuna talibiz.

"Türkiye'nin istikrarı adına emanet oy istiyorum"

Partilerin önünde hedef olmalı. Bu hedefi önceki seçimlere göre koymalı. Biz yüzde 50 oy oranını görmüş bir partiyiz. Şimdi yüzde 41'e düştük. Bizim asıl hedefimiz yüzde 41'i değil yüzde 50'yi geçmek olmalı. Koalisyon olmaması, partilerin farklı dayatmaları sonucunda tekrar seçime gidiyoruz. Bu seçimlerde vatandaşlarımızın tercihinin değişeceğini düşünüyorum. MHP ve CHP'ye gönül vermiş vatandaşlarımızdan Türkiye'nin istikrarı adına emanet oy istiyorum.

'HDP'nin maskesi düştü'

HDP'nin barajı aşacağını düşünmüyorum. Kardeşlik ortamına bu kadar zarar verilmişken HDP'ye gönül veren, sadece Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi değil büyük şehirlerden de ciddi anlamda oy aldı. Ama maskelerinin düştüğünü düşünüyorum. Çünkü HDP, seçim öncesi bir takım yayın kuruluşları tarafından allanıp pullandı ve barış güvercinine benzetildi. Ama şu anda PKK ile olan temasını kesmediği müddetçe, PKK'nın uzantısı bir parti gibi hareket ettiği müddetçe barajı geçmeyeceğini düşünüyorum.

"Koalisyon durumu olmaz"

Dünyanın hiçbir yerinde yüzde 41 oy oranı ile koalisyon olmuyor. Yüzde 41 ile iktidar olunuyor. Bizim parlamento yapımızdan dolayı bu durumla karşı karşıya kaldık. Bu seçimlerde AK Parti'nin hükümet kuracak kadar milletvekili çıkaracağını düşünüyorum. Türkiye'de koalisyonlar dönemini bilen milletimiz bu konu hakkında gereğini yapacaktır." 


Editör: TE Bilişim