Bilecik Belediyesi, Şeyh Edebali Üniversitesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, ilimizdeki down sendromlu çocuklar ve üniversite öğrencileri biraraya geldi.  Çocuklar, üniversiteli abla ve abileri ile birlikte  müzik gösterisi eşliğinde voleybol, ip atlama, istop, yakan top, seksek, hulohop çevirme gibi sokak oyunlarını oynayarak eğlenceli anlar yaşadılar.

“ONLAR BİZDEN EKSİK DEĞİL, BİR FAZLA”

Etkinlik hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Burak Öztop, normal insalarda 46 kromozom olması gerekirken down sendromlu kişilerde 47 kromozom olduğunu ve bu etkinlikle fazla kromozomlu çocukların bizden bir eksik değil tam tersine fazla olarak görülmesi gerektiğini vurgulamak istediklerini belirtti. 

Etkinlik kapsamında üniversite öğrencileri ile down sendromlu çocukları biraraya getirdiklerini  söyleyen Öztop, ”sağolsun değerli hocalarımızın katkılarıyla her çocuğumuzu iki tane üniversite öğrencimizle eşleştirdik. Hem sokak oyunları konseptiyle çocuklara mutlu bir gün geçirtip, hem de üniversitedeki  gençliğimizi onlarla tanıştırmak istedik. Bu şekilde onlar için bir farkındalık yaratmayı amaçladık”dedi.

“ONLARIN BİZDEN DAHA FARKLI OLMADIĞINI GÖSTERMEMİZ GEREKİYOR”

Gerçekleştirilen etkinlikle sokak oyunları konseptiyle bir farkındalık yaratmak istediklerini söyleyen Şeyh Edebali Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Onur Eroğlu ise, “çocuklarımız şu anda çok eğleniyorlar, zaten onlar normal şartlarda da hep gülen çocuklardır. Toplum tarafından da bunun algılanması çok önemli. O mutluluklarını bizlerin de paylaşması lazım. Onların bizden daha farklı olmadığını göstermemiz gerekiyor o yüzden böyle bir organizasyonda olmak bizlere çok mutluluk veriyor” dedi.

Editör: TE Bilişim