Korkmaz Kesik

Osmaneli’de bulunan ve uzun süredir tartışılan kum ocağının yeniden denetlenmesi için İl Genel Meclisi’nden karar çıktı. Geçtiğimiz ay yoğun tartışmalara neden olan ocağın yeniden denetlenmesi için CHP’li ve MHP’li meclis üyeleri tarafından verilen yazılı önergeyi İl Genel Meclis Üyesi Serkan Yıldırım gündeme almamıştı. Bu ay gerçekleşen toplantıda yeniden gündeme gelen ocağın denetlenmesi kararının çıkmasının ardından ‘1 ayda ne değişti?’ sorusunu beraberinde getirdi.

Uzun zamandır Bilecik kamuoyunu meşgul eden ve aylardır İl Genel Meclisinin gündeminden düşmeyen Sakarya Nehri’nin yatağını değiştirdiği ve kirlettiği gerekçesiyle şikayet edilen kum ve çakıl ocağının komisyonalr tarafından yeniden denetlenmesi kararı çıktı. İl Genel Meclisi Şubat ayı dördüncü birleşim toplantısında AK Partili Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan, “Zan altında kaldık” diyerek kum ocağının yeniden denetlenmesini istemişti. CHP’li MHP’li meclis üyeleri de kum ocağının yeniden incelenmesi için yazılı önerge vermişlerdi.

Komisyonlar yeniden ocağa gidecek

Bunun üzerine Cuma günü gerçekleştirilen İl Genel Meclisi toplantısında AK Partili Osmaneli İl Genel Meclis Üyesi Hakan Özkan ve muhalefet tarafından verilen önergeler doğrultusunda Osmaneli AK Parti teşkilatı yöneticilerinin yakınları olduğu öğrenilen Kar-çet isimli firmanın  denetlenmesi için Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu’na İl Genel Meclis üyeleri tarafından oy birliği ile yetki verildi.

Ne değişti?

Tartışmalara konu olan kum ocağı İl genel Meclisi Ocak ayı toplantılarında uzun süren tartışmalara yol açmıştı. Ak Parti grubu komisyonları Kar-Çet firmasına ait ocağı denetlendiğini ifade ederken muhalefet ise ocağın denetlenmediğini gündeme taşıyarak ocağın yeniden dentlenmesi için yazılı önerge vermişti. Ancak muhalefetin konu ile ilgili yazılı önergesi İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım tarafından oylamaya dahi sunulmamıştı. Ocak ayı birleşim toplantılarının ardından kamuyounda geniş yankı bulan bu olayın ardından İl genel Meclisi’nin Şubat ayı toplantılarının sonunda komisyonlara yeniden yetki verildi. Çevre ve Sağlık Komisyonu ile Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından tartışmalara yol açan kum ocağını yerinde inceleyecek. Konunun Mart ayı birleşim toplantılarında yeniden gündeme gelecek. Komisyonların kum ocağı ile iligli hazırlayacağı rapor kamuoyu tarafından merakla bekleniyor. 

Editör: TE Bilişim