Hüseyin Çınar

Bilecik 1. Amatör Ligi 2015-2016 fikstür çekimi gerçekleştirildi. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Bilecik Şubesi binasında gerçekleştirilen fikstür çekimine ASKF Başkanı Nusret Tosun, Futbol İl Temsilcisi Engin Toku ve kulüp yöneticileri katıldı.

Fikstür çekimi öncesinde geçen sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Futbol İl Temsilcisi Engin Toku, önümüzdeki sezon ile ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler de verdi. Toku, şu bilgileri aktardı:

“Bilecik ve Bozüyük'te takımlar çok fazla olduğu için maçlar Edabali ve sentetik olmak üzere iki sahada oynanabilir. Önümüzde ki ay U17'yi başlatmak istiyoruz. Saha yetmeyeceği için Bozüyük'teki üç sahada kullanılabilir.

ÖSYM sınavlarında müsabakalar ertelenmeyecek. Fakat bir takımın 5 kemik oyuncusu bu sınavlara girecekse, ASKF'ye iki hafta önceden sınav kağıtlarını getirilirse gereği yapılır ve maçı ertelerim.

Sahaya sadece giriş kartı olanlar girebilecek. Kulüp başkaları bu hususta sahaya giremeyecek. Herhangi bir takım ceza alırsa tertip komitesinin belirleyeceği sahada oynayacaktır.

 Şampiyonluktan kopan takımlar sahaya çıkmıyor. Bizim buradaki amacımız gençlere sahaya sürmek, futbol oynattırmak. Kötü alışkanlıklar uzak tutmak.şampiyonluktan koptum diye maça gitmemek olur mu? Ben de genç takım müsabakalara katılacak, hangi takım olursa olsun kendi yetkimi kullanarak futbol disiplin talimatını uygularım yada o takımı 1-2 sene dondururum.

Hava şartlarında ertelenen maçlar program aksamaması için hafta içi oynanacaktır. Her stat da oyuncu değiştirmek için elektronik pano olacak.  Bu sene bir yıllık opsiyon tanınacak fakat önümüzde ki 2016-2017 sezonunda bütün takımların teknik direktörleri diplomalı olacak.

Her takım deplasman da aldığı temiz hizmeti vermek zorunda. Suyu olmalı, tuvaletleri temiz olmalı bunun gibi hizmetleri vermek zorunda eğer vermiyorsa bizde maçları başka sahaya veririz. Her kulüp bana eşit mesafede çünkü sizler birer kulüpsünüz ve benim üyemsiniz onun için benden hiç bir şekilde taviz beklemeyin.”

Toku’nun konuşmasını ardından 2015-2016 Bilecik 1. Amatör Ligi kura çekimi gerçekleştirildi. Eylül ayının ilk haftasında başlayacan olan 1. Amatör Lig maçlarının ilk haftasında Pazaryeri Spor- Osmaneli Gençler Birliği Spor, Güneş Spor- Gölpazarı Belediye Spor, Yeşilyurt Spor- Söğüt Spor, Karaköyspor- Bilecik Edebali Spor, Vezirhanspor- Dodurga Spor, Vitra Spor- Bilecikspor, Akpınar Spor- 1308 Osmaneli Spor karşı karşıya gelecek.  

2015-2016 Bilecik 1. Amatör Ligi fikstürü şu şekilde:


Editör: TE Bilişim