Bilecik’te hayatı felç eden yoğun kar yağışının ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı açıklamada bulundu. Kar temizleme çalışmaları hakkında bilgi veren Yağcı, hem belediye ekiplerinin çalıştığını hem de özel sektörden çalışmalar için yardım aldıklarını söyledi. 1-2 gün içerisinde şehir içindeki her noktayı vatandaşlarımızın rahat kullanabileceği hale getireceklerini söyleyen Yağcı şöyle konuştu:


“Şu aşamada biz özel sektörden de destek alarak kar temizleme çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İlave greyder, ilave kepçe destekleri de alıyoruz; ama tabi 10 yıl içerisinde, ben 11 yıldır belediye başkanıyım, 2004 yılında benzer bir kar yağışı oldu. Bir anda ve yoğun bir şekilde olan bir yağış; ama bu geçen süreç içerisinde çok şükürler olsun hayatı olağanüstü aksatacak bir aksaklık olmadı. Yani genel hatlar, ana hatlarımız, minibüs hatlarımızı devamlı, 24 saat süresince şehir içerisinde açık tuttuk. Tabi sokaklarımızda, ara yollarımızda sıkıntılarımız oluyor, doğaldır. Bunun sebebi belediyemizin bazı noktalara yetişememesi olduğu gibi maalesef halkımızın da tedbirli, dikkatli davranmamasının da burada etkisi var. Özellikle dar sokaklarımızda vatandaşlarımızın rastgele araba park etmeleri, kar yağışı sebebiyle park etmeyi gerektiği gibi yapamamaları o sokaklara makinelerin girişini engelliyor. Bu noktada biz de hemşerilerimizden bu anlamda destek talep ediyoruz. İnşallah zaten şehir içerisinde artık bazı yoğun kış olunca karı kürüyorsun yolu açıyorsun ama çıkan karı nereye depolayacaksın, o da bu defa araçların etrafına geliyor. Hem şehir içerisinde toplanan karları dışarıya nakletme çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah açılmayan sokaklarımız da 1-2 gün içerisinde zannedersem her yeri, her noktayı vatandaşlarımızın normal işleyişine uygun hale getireceğiz. Gerekli olan yerlerde, gerekli olan alanlarda da destek alırız.”


“Statta yaşanan çökme projemizi hızlandırabilir”

Edebali Stadyumunda yaşanan çökme olayı da sorulan Yağcı, olayın üzücü olduğunu ancak kendi stat projelerinin hızlanmasına sebep olabileceğini söyledi. Yağcı şöyle konuştu:

“Yaşanan olaya tabi üzüldük ama diğer projeyi hızlandırma noktasında da bir yol daha açılabilir. Şeyh Edebali Stadyumu’nun kentsel dönüşüm aracılığıyla yenilenmesin noktasında yeni 10 bin kişilik stat yapımı projemiz vardı. Belki bunu yapmadan bu projeyi gerçekleştirme imkânımız, ihtimalimiz yükselir. Gençli ve Spor Bakanlığımızla görüşme halindeyiz. Bunu da gittiğimizde dile getireceğiz. Bunun için masraf yapılmasın zaten bunların ekonomik olarak değerleri de yoktur. Bunlar yeniden yapılmasın yeni stat projesi teşvik unsuru olabilir. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bu konudaki görüşmelerimiz devam ediyor. Bize orasının gerekli fiyat tespitlerini çıkarttık. Onlardan işlem yapmak için yetki alımı noktasında sürecimiz devam ediyor. Bu olaylar bir tarafı ile üzücü ama diğer taraftan bunu hızlandırabilir. Bizim spor kompleksleri alanımız şehir planlaması içerisinde İstasyon’da bulunuyor. İstasyon’da Aşağıköy köprüsünden Tekmar’ın olduğu yere kadar olan 200 dönümlük alanı şehir planlaması içerisinde ona ayırdık. Eğer stat olursa bu alan içerisine yapılacak. Bizim düşüncemiz budur. Şehir planlamasını belediye yaptığına göre Gençlik ve Spor bakanlığı bizim düşüncemize saygı göstereceğini düşünüyorum.” 

Teras sahipleri, dikkat!

İlimizdeki bazı teras katlarında kar yağışı nedeniyle çökmeler yaşandığını da belirten yağcı, vatandaşları bu konuda uyardı:

“Toplumumuzu da uyarmak istiyoruz. Teras katlar yapılıyor. Bu teras katları güneşten korunmak için birkaç profil ile korunma adına katlar yapılıyor. BU kar yağışına ciddi bir şekilde dayanıksızlık söz konusu. Hemşerilerimizin bu tür yapılarda üst taraflarını temizleme imkanları varsa yükü azaltma anlamında daha dikkatli davranmaları istiyoruz. Bu noktada zarar gören yakınlarımız var. Profil demirler bu derecede kar yağışına dayanıklı olarak düşünülmemiş. Özellikle bundan sonra karın yoğunluğu ve ağırlığı artacak. Bundan sonra daha dikkatli olarak o alanları fazla kullanmamaları kendilerinin sağlıkları açısından önemlidir.”

 

Editör: TE Bilişim