Bayırköy halkından Mehmet Kılıç isimli vatandaş serada Ejder Meyvesi yetiştiriciliği için deneme çalışmalarına başlarken, yetiştirdiği ilk ürünü Belediye Başkanı Mustafa Yaman’a ikram etti.

Ejder Meyvesini çok beğendiğini söyleyen Başkan Yaman, “Ejder meyvesi yetiştirmek isteyen vatandaşımıza elimizden gelen ne varsa o desteği vermeye hazırız.Bu konudaki emeğinden dolayı Mehmet kardeşimizi de tebrik ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

Başkan Yaman tadına baktığı Ejder Meyvesine ilişkin açıklamalarda bulunarak konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ülkemizde de yavaş yavaş tanınmaya başlanan Ejder Meyvesi, beldemizde de deneme aşamalarından sonra, serada ekimi yapılmaya başlandı. Yaklaşık 1 ile 1,5 senede dikilerek meyvesini vermeye başlayan ve ekonomik olarak getirisinin de yüksek olduğu meyveden yılda yaklaşık 4 kez ürün alınabilmektedir.

Bakımı gayet basit olan Ejder Meyvesi zirai ilaç kullanılmadan, sadece organik gübre ile bakılıp fazla su istememektedir. Bu meyve, pek çok özelliği içinde barındırmaktadır.Görüntüsüyle de oldukça değişik,tadı da bir hayli farklı olan Ejder Meyvesi,protein, lif ve karbonhidrat bakımından bir hayli zengindir.C ve B vitaminlerini de içeren meyve, aynı zamanda omega 3 ve omega 6 gibi çoklu doymamış yağ asitleri de barındırıyor.İçeriğindeki bolca C vitamini ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Vücudu hastalıklardan koruyor.Yüksek kalsiyum miktarı ile kemik gelişimine destek oluyor.Kan basıncını düşürme özelliğine sahip olan ejder meyvesi, yüksek tansiyon riskini önlüyor.Likopen içeren bu meyve, kalp ve damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürüyor.

Ejder Meyvesinin kalorisi neredeyse yok denecek kadar az ve lifli bir yapıya sahip. Bu özellikleri ile diyet listelerine rahatlıkla dahil edilebiliyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor.Cilt kuruluğunu tedavi ediyor.İçeriğindeki potasyum sayesinde göz sağlığını da koruyor.”

Editör: TE Bilişim